Predsjedništvo SDP BiH

U najkraćem roku doći do izbora novog rukovodstva

Idemo sa prijedlogom Glavnom odboru da se ostavke koje su urađene i najavljene stave ad acta iz razloga što dolazimo do novog rukovodstva za nešto više od mjesec dana”, kazao je Lagumdžija.

Slika

Devet i pol sati trajala je sjednica Predsjedništva SDP-a. Toliko je bilo potrebno da se usvoje zaključci koji će biti predočeni Glavnom odboru SDP-a.

"Svjesni smo činjenice da postoji odgovornost kompletnog vodstva SDP-a za rezultate. To je podložno jednoj ozbiljnijoj analizi. Poraz nije nešto za čime treba žaliti ukoliko se ne izvuku pouke. Možda ih nismo izvukli prije četiri godine pa smo se našli u situaciji u kojoj jesmo. U skladu sa Statutom moramo doći do novog rukovodstva SDP-a i donijeli smo jednoglasno zaključke. Predlažemo Glavnom odboru da se u najkraćem mogućem roku organizuje vanredni Kongres. Svjesni smo činjenice da ima puno toga što je u Statutu zrelo za ozbiljne promjene i potrebni su koraci za demokratizaciju SDP-a", kazao je lider SDP-a Zlatko Lagumdžija.

Svetozar Pudarić, Nermin Nikšić i Lidija Korać čine grupu koja će napraviti radnu verziju Statuta.

"Evidencija članstva SDP-a je zrela za reviziju. Ima mjesta u kojima smo dobili manje glasova od broja članova partije", dodao je Lagumdžija.

U petak će biti prvi draft Statuta koji će biti predočen Glavnom odboru koji se održava dan kasnije.

"Idemo sa prijedlogom Glavnom odboru da se ostavke koje su urađene i najavljene stave ad acta iz razloga što dolazimo do novog rukovodstva za nešto više od mjesec dana", kazao je Lagumdžija.

"Svi članovi SDP-a imaju pravo da budu birani za članove Glavnog odbora i predsjednika SDP-a. Jedini član koji to neće biti sam ja. Na Kongresu će delegati izabrati predsjednika i Glavni odbor. Svi kandidati za predsjednika SDP-a će biti dužni da napišu plan kako misle voditi SDP, kako vide rad i konsolidaciju partije. Pozivamo druge političke partije da što je moguće prije primjene izborne rezultate", kazao je Lagumdžija.

"Nemamo dvije struje ni dvije frakcije u SDP-u. Stanje u SDP-u je jako važno za BiH. Situacija je u BiH vanredna odavno, a u SDP-u od nedavno",dodao je lider SDP-a.

Kada je u pitanju vanredni ili redovni Kongres, on je rekao da nije bilo dileme među članovima Predsjedništva SDP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.