Čirkin

U MUPRS-a radi manje od šest posto Bošnjaka

Naveo je i primjer nedavno ponovo uspostavljenog Centra javne bezbjednosti Prijedor, u kojem tada nije zaposlen nijedan Bošnjak

Slika

Poslanik SDP BiH u Narodnoj skupštini RS-a Behzad Čirkin ukazao je večeras na nepovoljnu nacionalnu strukturu u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a, jer su Bošnjaci zastupljeni s manje od šest posto.

On je u obraćanju resornom ministru Radislavu Jovičiću, tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu zakona o policijskim službenicima u RS-u, rekao da je u MUPRS-a zaposleno 93 posto Srba, a Hrvata 1,1 posto.

Čirkin je naveo i primjer nedavno ponovo uspostavljenog Centra javne bezbjednosti Prijedor, u kojem tada nije zaposlen nijedan Bošnjak.

-I iz redovnih policijskih struktura nijedan Bošnjak nije unaprijeđen – rekao je Čirkin i to ilustrovao primjerom diplomiranog pravnika koji u Kozarcu kod Prijedora još uvijek radi kao pozornik.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a je ponovio tvrdnje da se i Bošnjaci i Hrvati mogu javiti na konkurse za posao u policiji RS-a, te da s te strane, kako kaže, nema zakonskih smetnji.

Čirkin je postavio i pitanje ministru Jovičiću u povodu tvrdnji visokih zvaničnika RS-a i nekih boračkih organizacija u RS da su, tokom protesta u FBiH, navodno, naoružane grupe Zelenih beretki i drugih spremale invaziju na RS, čime su unosili strah kod građana i time i ti visoki zvaničnici RS-a ugrožavali sigurnost entiteta zbog čega moraju biti sankcionirani.

Poslanici su tokom današnjeg rada razmotrili Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o unutrašnjem dugu RS, po hitnom postupku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.