SDP BiH

U Mostaru prezentiran Program rada SDP BiH za 2015. godinu

Prisutnima na sastanku su se obratili predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, generalni sekretar Irfan Čengić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH HNK Aner Žuljević i potpredsjednik Glavnog odbora Ivan Boban

Slika

Prezentacija Programa rada Socijaldemokratske partije BiH za 2015. godinu, reevidencija članstva, izmjene Statuta i uvođenje sistema Jedan čovjek-jedan glas, bile su samo neke od tema sinoćnjeg sastanka u Mostaru kantonalnih i opštinskih odbora SDP BiH Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Prisutnima na sastanku su se obratili predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, generalni sekretar Irfan Čengić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH HNK Aner Žuljević i potpredsjednik Glavnog odbora Ivan Boban.

„Svjedoci smo da se vlast u ovom kantonu još nije formirala, a koalicija SDA-DF-HDZ dokazuje da nije u stanju provesti izbornu volju građana. Kao što je to odlučeno ranije, SDP BiH i u ovom kantonu ostaje opozicija, a činjenica je da nikada nismo bili potrebniji kao alternativa aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji“, rekao je na početku sastanka Žuljević.

Generalni sekretar Irfan Čengić je u svom predstavljanju Programa rada SDP BiH za ovu godinu naveo kako je jako bitno program što više promovirati među članstvom.

„SDP BiH je sada u rukama svog članstva, a upravo će dvosmjerna komunikacija između članstva i rukovodstva partije biti odličan temelj za budući napredak. Tako će i izrada novog Statuta SDP BiH najviše biti temeljena na prijedlozima članstva, dok će biti uvaženi i prijedlozi nevladinih organizacija i akademske zajednice u našoj zemlji. Također, Programom je predviđena i bolja saradnja sa sindikatima te bolja organizacija interesnih foruma. Svi želimo promjene, ali da bi došlo do promjena, moramo se i mi mijenjati“, naveo je u svojoj prezentaciji Čengić.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je na sastanku rekao kako bez jakog SDP-a, nema jake Bosne i Hercegovine.

„Kritike političkih protivnika prema nama su sve jače i jače, upravo iz razloga što SDP postaje sve jači. Treći vanredni kongres je pokazao da SDP ima najveći demokratski kapacitet od svih političkih stranaka u BiH. Drago mi je da smo svi postali otvoreniji jedni prema drugima i ovakvi sastanci su dokaz da svi želimo izgraditi novi i jači SDP. Svi koji žele raditi na tome su dobrodošli, jer se SDP mijenja i ustrojava na potpuno nov način, a najbolji dokaz za to je promjena Statuta i uvođenje sistema Jedan čovjek-jedan glas. SDP BiH je otvoren i za nove ljude, koji će biti temelj novih politika, ali i temelj budućeg jačanja i eventualnog ujedinjenja ljevice u našoj zemlji“, zaključio je predsjednik Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.