U Ključu je završena izgradnja zgrade za porodice iz socijalno osjetljivih kategorija, raseljenih osoba i izbjeglica

Projekat izgradnje zgrade je završen kroz Regionalni stambeni program, a koji je podržan od Razvojne banke Vijeća Evrope sa donatorima. Zahvaljujući ovom programu osigurano je oko 2800 porodica što je ukupno oko 9.000 lica.

Za implementaciju programa u FBiH zaduženo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ključeve novoizgrađenih stanova uručili su korisnicima šef Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, načelnik Ključa Nedžad Zukanović i predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ukupna vrijednost novoizgrađenog objekta je preko 900.000,00 KM.

”Drago mi je da je ovo postala praksa širom Bosne i Hercegovine, da se otvaraju ovakvi objekti i da trajno stambeno zbrinjavamo porodice u potrebi. Moramo znati da je država jaka onoliko koliko vodi računa o onima koji su u najvećoj potrebi. Projekti poput ovog najbolje pokazuju ko su ključni prijatelji Bosne i Hercegovine, a to je Evropska unija”, kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.