Tešanj

U izbornu kampanju bez „džambo plakata“

Posebno se govorilo o nivou realizacije programskih ciljeva SDPBiH u tekućem mandatu i političkom ambijentu u kojem se radilo

Slika

Općinska organizacija SDPBiH Tešanj je, svojim Planom i programom rada i djelovanja, planirala održavanje sastanaka članstva osnovnih organizacija SDP-a, najduže, svakih šezdeset dana.

U periodu priprema za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini ove godine, u toku je prvi krug sastanaka u svih dvadeset i osam osnovnih organizacija SDP-a.

Cilj sastanka je: da se članstvo informira o planiranim aktivnostima, da se upoznaju naši kandidati za Kantonalnu skupštinu ZDK, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Parlamentarnu skupštinu BiH, te Kandidata SDPBiH za člana Predsjedništva BiH-da se daju odgovori na pitanja članstva…

Posebno se govorilo o nivou realizacije programskih ciljeva SDPBiH u tekućem mandatu i političkom ambijentu u kojem se radilo.

U cilju informisanja članstva svaki član je dobio pisanu brošuru „Kartice argumenata“ koja govori o zatečenom stanju u određenim institucijama državne vlasti kao i javnim preduzećima i ustanovama, što se uradilo i što se planira uraditi u narednom mandatu.

Odaziv na sastanke je pokazao koliko su članovi zainteresovani da argumentirano razgovaramo o svim pitanjima i koliko su zainteresovani za naredne izbore.

Skoro u svakoj osnovnoj organizaciji je upriličen prijem novih članova SDPBiH, mladih i obrazovanih djevojaka i mladića, svjesnih da je za bosansko hercegovačko društvo i Državu Bosnu i Hercegovinu SDPBiH, kao jedina istinska multietnička stranka, obećavajuća snaga za izgradnju stabilne i prosperitetne zajednice njenih naroda i građana.

Posebno je zapažanje da se građani oslobađaju pritisaka, ucjena, obmana, etiketiranja „esdepeovaca“ i sličnih postupaka pojedinih političkih rivala, a sve u cilju pridobijanja birača, po svaku cijenu.

SDPBiH će, u nagovještenoj finansijski skromnoj kampanji-bez džambo plakata, i dalje prezentirati svoje programske ciljeve, posebno na planu ustavno-pravne izgradnje BiH, privrednog oporavka i socijalno osjetljive vlasti i svake sigurnosti građana, ne obazirući se na razne političke mešetare koji se javljaju samo u vrijeme izbora, bez ideje i programa, a sve u cilju ostvarivanja vlastitih interesa.                                                                                          

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.