Priprema za Opće izbore 2014.

U Gradačcu održana Izvještajno izborna konferencija Općinske organizacije

Općinska organizacija SDP BiH Gradačac izlazi na izbore još spremnija organizovanija.

Slika

U nedjelju, 26.01.2014. godine, u Gradačcu je održana Izvještajno  izborna konferencija Općinske organizacije SDP-a BiH Gradačac. Od ukupno 71, koji je općinski odbor delegirao, istoj je prisustvovalo 67 delegata te oko 30 gostiju.

Prisutnim delegatima obratio se gospodin Edis Dervišagić, član Predsjedništva SDP-a BiH OO Gradačac te  predsjednik KO SDP BiH Tuzla, gospodin Sead Čaušević. I jedan i drugi govorili su o rezultatima kako kantonalne vlade, općinske izvršne vlasti, tako i o budućim koracima koji su zacrtani od strane GO SDP-a BiH za predstojeće Opće izbore 2014.

Predsjednik OO SDP BiH Gradačac, Nedžad Šećić, podnio je izvještaj o radu Općinske organizacije u protekle dvije godine s posebnim osvrtom na lokalne izbore 2012. godine kao i implementaciju izbornih rezultata. Posebno pažnju u svom govoru posvetio je predstojećim Općim izborima, te je na kraju rekao da je nakon današnje Konferencije jasno zašto je SDP BiH OO Gradačac partija No.1 u Gradačcu te će kao takva ostati i nakon Izbora u oktobru 2014.

Konferencija je iskorištena da se dopuni Općinski odbor sa 7 novih članova isključivo iz onih osnovnih organizacija koje su na posljednim izborima ostvarile dobar izborni rezultat, a do sada nisu imale svoje predstavnike u Općinskom odboru. Također, izabran je novi Nadzorni odbor, te data prethodna saglasnost Općinskom odboru da može zamijeniti neaktivne članove predsjedništva SDP-a OO Gradačac, kao i one koji su podnijeli ostavku na članstvo u istom zbog sukoba interesa.

Na kraju je konstatovano da je poslije ove Konferencije OO SDP-a BiH Gradačac izlazi još spremnija, organizovanija i spremnija za nove izazove.  Spoj mladosti i iskustva na današnjoj Konferenciji garant su boljeg i bržeg razvoja našeg Gradačca, Tuzlanskog kantona, Federacije BiH, te jedine nam države Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.