U fokusu gradske administracije su građani

Gradonačelnica grada Sarajeva Benjamina Karić danas je na press konferenciji sumirala prvu godinu svoga mandata na čelu glavnog grada BiH. 

Na današnji dan je izabrana za gradonačelnicu Sarajeva. Kazala je da je spremna dati sve od sebe da bi građani ovog prelijepog grada imali lagodniji život.

“Nema vremena za čekanje. U fokusu gradske administracije su građani jer su oni najveći resurs i adut. Sve odluke i dokumente koje smo donijeli u posljednih godinu dana, to je zbog građana. Gradska uprava i Gradsko vijeće radili su zajednički za dobrobit naših sugrađana” – kazala je Karić.

Naše javne nabavke su bile transparentne na web stranici. Donijeli smo i neke strateške odluke i vratili smo sve u zakonske okvire.

“Prije dva dana otvorili smo rekonstruisanu Bistričku stanicu. Pokrenuli smo postupke za restauraciju observatorija na Trebeviću, Žutu tabiju… Biće podignut spomenik najvećen kralju bosanskom, Tvrtku I Kotromaniću. Pokrenuta je inicijativa za otvaranje Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi” – rekla je gradonačelnica Sarajeva.

Gradska uprava je komunicirala i sarađivala sa gradovima unutar BiH, ali i na međunarodnom nivou. Ističu da su pomagali i vjerske zajednice, sportske klubove i nacionalne manjine.

Grad Sarajevo je također, sa Barcelonom, kandidat za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2030. godine. Do kraja ove godine će dobiti informaciju o tome da li su Sarajevo i Barcelona dobili domaćinsto.

“Iako se to ne dogodi, mislim da će biti odlična inicijativa da rekonstruišemo uništenu bob stazu na Trebeviću. Također, planiramo renoviranje gradskih fasada i mogu potvrditi da će ovogodišnji Sarajevo Film Festival biti najbolji do sada. Sarajevo je UNESCO grad filma” – dodala je Benjamina Karić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.