Nikšić:

U četvrtak ću predložiti rješenje krize

Informiran sam o aktivnostima koje OHR vodi i koje imaju još namjeru voditi, ja sam njih informirao o aktivnostima koje ja imam namjeru predložiti Vladi u četvrtak, a oni će oko toga interno razgovarati.

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić kazao je danas novinarima u Sarajevu nakon sastanka s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom da će svoje rješenje za izlazak iz situacije u kojoj se FBiH nalazi nakon smjene ministra finansija Ante Krajine ponuditi Vladi FBiH na sjednici u četvrtak.

O tom rješenju Nikšić je danas obavijestio OHR, ali javnosti nije htio govoriti o detaljima, no izričito je potvrdio da će situacija biti riješena u četvrtak.

– Postigli smo visok stepen saglasnosti oko toga ko je ključni krivac za krizu u Federaciji BiH. Informiran sam o aktivnostima koje OHR vodi i koje imaju još namjeru voditi, ja sam njih informirao o aktivnostima koje ja imam namjeru predložiti Vladi u četvrtak, a oni će oko toga interno razgovarati. Imat ćemo i dalje komunikacije s njima – kazao je Nikšić.

Na pitanje da li će rješenje koje nudi odblokirati situaciju s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), Nikšić kaže da je pomalo neopravdano zapostavljena situacija u vezi s potpisivanjem pisma u vezi sa stand-by aranžmanom s MMF-om što je također dužnost ministra finansija.

– Zaslijepljeni smo činjenicom da govorimo o tome da su blokirane isplate iz federalnog budžeta – rekao je Nikšić i dodao da su zbog činjenice da nije poslano pismo namjere MMF-u blokirani i Republika Srpska i Brčko Distrikt.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.