Saša Magazinović

U budućnosti će Sebijino vozilo imati prednost nad automobilom Bakira Izetbegovića

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović objasnio je da slikovito u praksi ukidanje prava prvenstva vozilima političara nad vozilima hitne pomoći znači davanje prednosti Sebiji Izetbegović nad Bakirom Izetbegovićem, jer je ona direktorica KCUS-a.

Državni parlamentarci danas raspravljaju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, koji je predložio zastupnik SBB-a Damir Arnaut, a kojim se daje prednosti vozilima hitne pomoći i vatrogasnim vozilima u odnosu na vozila pod pratnjom.

Arnaut je, obrazlažući prijedlog, rekao da je riječ o neophodnim izmjenama jer vozila funkcionera u BiH neopravdano imaju pravo prvenstva u odnosu na sva druga vozila u saobraćaju.

Kako kaže, žao mu je što danas nisu usvojene izmjene i dopune Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH u drugom čitanju i što one nisu upućene u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, odnosno što već danas nemamo usvojeno ukidanje prava prvenstva političarima.

U diskusiju se uključio i zastupnik SDP-a BiH Saša Magazinović koji se našalio da u prijevodu to znači da će u budućnosti direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović imati prednosti nad suprugom i članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegović.

Na ovo izlaganje upozorio ga je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović koji je kazao da ne bi trebao spominjati osobe koje nisu prisutne na sjednici.

Magazinović je kazao i da podržava izmjene i dopune zakona kojim se ukida pravo prvenstva prolaza automobila pod pratnjom nad vozilima hitne pomoći.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.