SDP Brčko

U Brčkom obilježen Dan logoraša Bosne i Hercegovine

Danas je u prostorijama Muzeja logoraša Bosne i Hercegovine, a koji se nalazi u prostoru bivšeg zloglasnog logora Luka , obilježen 07.maj Dan logoraša Bosne i Hercegovine.

Logor Luka ostaće zapamćen kao mjesto u kojem je mučki ubijen veliki broj civilanesrpske nacionalnosti , a najmanje njih 3000 hiljade prošli su torture ovog logora. – istakao je Džafer Deronjić predsjednik Udruženja logoraša Brčko distrikta BiH.

Ovaj logor a i memorijalni muzej danas je posjetila delelgacija Foruma mladih Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH. Predvođena predsjednikom Organizacije FOM SDP BiH Brčko distrikt BiH Mirsadom Zahirovićem položila je vijence i odala počast svim žrtvama ovog zloglasnog logora.

Sa ovog mjesta moramo poslati jasnu poruku : Da se nikada ne zaboravi , a niti da se ikada više ponovi logor Luka. Ovom prilikom kao mladi građani ovog grad pozivamo sve nadležne institucije , da maksimalno ulože napore kako bi se riješila pitanja zločina počinjenih u našem gradu 1992.godine , a počinjitelji istih priveli licu pravde. – istakao je Mirsad Zahirović predsjednik Foruma mladih SDP BiH Brčko distrikta BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.