Brčko

U Brčkom ne postoji vlast, postoji samo interesna grupa koja glumi vlast

Naglasivši da se za dvije godine ove vlasti broj nezaposlenih povećao za 300 osoba, a očekuje se da se na Biro za zapošljavanje vrati još 500 priparvnika

Slika

Predsjednik SDP-a u Brčkom Esad Atić je na današnjoj konferenciji za madije kazao da je aktuelna vlast u Brčkom u protekle dvije godine demonstrirala bahatost prema građanima, nesposobnost i nestručnost.

Naglasio je da u svim oblastima javnog života vlada katastrofalno stanje obilježeno sistemskom korupcijom i kriminalom.

-Nakon javne izjave 13 zastupnika u Brčkanskoj skupštini u kojoj se traži temeljna rekonstrukcija vlasti, jasno je da vlast praktično ne postoji, postoji samo internesna grupa koja glumi vlast i obmanjuje javnost- kazao je  Atić.

Naglasivši da se za dvije godine ove vlasti broj nezaposlenih povećao za 300 osoba, a očekuje se da se na Biro za zapošljavanje vrati još  500 priparvnika.

Atić se osvrnuo i na elementarne nepogode u Distirktu kada su na sanaciji šteta angažirane isključivo stranačke i rodbinske firme, a i raspodjela pomoći ugroženom stanovništvu nije urađena na zakonskim i pravednim osnovama.

Govoreći o obrazovanju Atić je kazao da je stanje u brčanskim školama ispod minimalnih standarda, a u visokom obrazovanju vlada konfuzija gdje se ne zna ko otvara, a ko zatvara fakultete.

Zastupnik SDP-a u skupštini Brčko Distrikta Suad Burić je također uputio kritike na stanje u Brčko Distirktu do kojeg je dovela aktuelna vlast.

-Od 11 tačaka dnevnog reda koje će se razmatrati na narednom skupštinskom zasjedanju Vlada je delegirala samo tri i to ne od naročitog značaja što dovoljno govori o efikasnosti i sposobnosti Vlade- kazao je Burić.

Konferenciji za medije je prisustvovalo svih pet zastupnika SDP-a u lokalnoj skupštini čime su pokazali da su neutemeljene špekulacije o raslojavanju u ovoj stranci.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.