Anto Domazet za Patriu

U Bosni i Hercegovini će vrlo brzo uslijediti unaprijeđenje poslovnog ambijenta

Anto Domazet, profesor sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu smatra kako će u Bosni i Hercegovini vrlo brozo uslijediti unaprijeđenje poslovnog ambijenta, koji je proteklih godina dobrim dijelom bio narušen, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Slika

Svjetliju budućnost Bosne i Hercegovine, kaže ovaj ekonomski analitičar, strani investitori već su procijenili, iako politička stabilnost sada nije tako sjajna, pa odatle i sve veće interesovanje kineskih investitora koji žele ulagati u BiH, ali i investitora koji u našu zemlju dolaze sa dalekog istoka ili nekih drugih zemalja. Ali, to se neće zaustaviti samo na pojedinačnim slučajevima. Bosna i Hercegovina će, smatra Domazet, sve više biti u fokusu njihovog interesovanja.

– Strani investitori, pogotovo oni iz zemalja dalekog istoka Bosnu i Hercegovinu vide kao dio Evropske unije, pa upravo nju žele iskoristiti kao put kojim će ući na tržište EU – rekao je Domazet za NAP.

– A, vrijeme dok BiH ne postane dio tog evropskog tržišta, oni žele pripremiti i učvrstiti svoje pozicije u BiH, što svakako može biti pozitivno za građane ove zemlje.

Posljednjih godina naročito su kineski investitori zainteresirani za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu. Blok 7 Termoelektrane Tuzla trebao bi se graditi investicijama kineskih banaka, koja će se mjeriti u milijardama konvertibilnih maraka, a jučer je između kineske kompanije za proizvodnju teških rudarskih mašina China National Coal Mining Equipment Co., Ltd, Elektro-Elektronik Pranjić GmbH iz Njemačke i kompanije Bosanska rudarska tehnika iz Zenice dogovoreno da će ovaj kineski konzorcij otvoriti predstavništvo u Zenici, piše NAP.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.