Žepče

U 21. stoljeću građani općine Žepče proživljavaju jednoumlje i klasičnu medijsku blokadu

Općinska organizacija SDP BiH Žepče je krajem 2015. godine izdala saopštenje u kojem upozorava na katastrofalan položaj Bošnjaka u Žepču, odnosno na nacionalni debalans koji se ogleda u svim sferama života. Isto tako smo upozorili na niz sumnjivih radnji koje nastaju u režiji vječitih koalicionih partnera SDA i HDZ.

Saopštenje su prenijeli svi mediji iz okolnih sredina: Zavidovića, Tešnja, Maglaja, Visokog, Kaknja pa čak i neki od najčitanijih portala u BiH kao što su Klix.ba i Oslobođenje.

Iako smo službenim putem dostavili naše saopštenje, te paralelno obavili razgovore sa glavnim urednicima, niko od žepačkih medija nije smogao dovoljno snage i hrabrosti da isto prenese.

Ne tako davno oglašavali smo se i po pitanju odlaska načelnika “svih” građana na skupu podrške dokazanom i osuđenom ratnom zločincu Dariju Kordiću, zatim “elektronski ispad” i blaćenje komadanta Armije BiH u Žepču, Galiba Dervišića, od strane sada već bivšeg direktora J.U. “Dom kulture” Žepče, Mate Radića. Međutim, ni tada nismo nailazili na razumijevanje i naša saopštenja su uporno ostavljana po strani.

Neprenošenjem saopštenja u kojem jasno i decidno upozoravamo na stvarne probleme naše općine, žepački mediji su pokazali neprofesionalnost i na taj način dali vjetar u leđa vladajućim, odnosno uskratili građanima priliku za bolje sutra.

Ova permanentna pojava dovodi do nestvarnih pokazatelja. Zamislite da jedna općina u 21. stoljeću, u srcu Bosne i Hercegovine, proživljava jednoumlje i klasičnu medijsku blokadu? Dok direktor J.U.”Dom zdravlja” Žepče službenim putem upozorava na kriminal u toj ustanovi ( krivotvorenje diploma, reketarenje, nestručna postavljenja i imenovanja), svi šute, a prvi čovjek općine Žepče obmamljuje javnost, afirmiše sebe gostujući u emisijama pod sloganom “Žepču, kao pozitivnom primjeru u državi”.

Odgovorno i otvoreno bez oraha u džepovima dižemo svoj glas protiv svakog oblika segregacije i nepravde koju proživljavaju stanovnici naše općine bez obzira na njihovu naciju, vjeru i spol.
Cilj nam je kreiranje ambijenta u našem Žepču, principom “sposoban, a ne podoban”.

Još jednom pozivamo HDZ i njihovo ekstremno krilo SDA da već jednom istini pogledaju u oči i krenu sa rješavanjem nagomilanih, elementarnih problema građana općine Žepče.

1 2 3

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.