OO SDP BiH Ilidža

Tvrdnje Savjeta mjesne zajednice Stup 2 i najava njihove tužbe protiv OV Ilidža potvrda je da smo govorili istinu

KO SDP BiH Sarajevo i Klub vijećnika SDP-a u Opštinskom vijeću Ilidža u potpunosti su saglasni sa tvrdnjama predsjednika Zbora građana MZ Stup 2 objavljenim u Dnevnom avazu 01.10.2018.god. Činjenica je da načelnik Općine Ilidža dr. Senaid Memić i predsjedavajući Vijeća Muhamed Omerović te vijećnička većina na čelu sa SDA kontinuirano varaju građane Stupa.

Obećanje Predsjedavajućeg Vijeća u vezi sa imperativom da tek nakon izgradnje škole i rješavanja drugih infrastrukturnih potreba naselja Stup može započeti izgradnja stambeno-poslovnih kompleksa, na žalost prevarenih građana Stupa i našu žalost, ostalo je u sferi “ludom radovanje”, kao što smo i upozoravali.

Podsjećamo da smo od samog početka čvrsto stajali iza opravdanih zahtjeva građana i organa MZ Stup 2 na kraju uobličenih u veliki broj zaključaka koji kao takvi nisu objavljeni u Službenom listu. Van proceduralno usvajanje Regulacionog plana Stup Nukleus ostavilo je prostor za još jednu prevaru građana, koji su vješti prevaranti opet uspješno iskoristili.

Obavještavamo građane da su politički subjekti SDA, SBB i Prva stranka odbili zahtjev klubova SDP-a i DF-a da se na 18. redovnoj sjednici Vijeća raspravlja o zahtjevu građana i Organa MZ Stup 2, dok je Klub Naše stranke ostao suzdržan.

Pozivamo predstavnike organa MZ Stup 2 da konačno jasno i glasno prevarenim građanima i cjelokupnoj javnosti potvrde koji to politički subjekti u Opštinskom vijeću Ilidža ne žele da razgovaraju o spomenutim problemima građana Stupa. Klubove Naše stranke i Prve stranke pozivamo da se jasno odrede po pitanju prevare građana Stupa 2. U nadi da su bili izmanipulisani prilikom usvajanja Regulacionog plana Stup Nukleus, koji su u septembru prošle godine podržali, pozivamo ih na zajedničku borbu za prava građana Stupa. Ljudski je priznati grešku a neljudski je bježati od odgovornosti – svi izabrani vijećnici zakleli su se da će štititi zakone Bosne i Hercegovine i imovinu Opštine Ilidža. Izabrani smo da štitimo interese građana a ne interese krupnog kapitala.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.