Nikšić

Tužno je što mi u BiH imamo političare koji i nesreću koriste za sakupljanje jeftinih političkih poena

Sreća je da Radončić više nije ministar sigurnosti jer bi sada vjerovatno slušali njegova objašnjenja kako on nije nadležan da se na bilo koji način uključi u pomoć građanima, kao što je tvrdio da nije bio nadležan da spriječi paljevinu Predsjedništva BiH i drugih državnih institucija zbog čega je na svu sreću smijenjen – kazao je premijer Nikšić

SlikaPremijer Federacije BiH Nermin Nikšić, nakon današnjih prozivki  od predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončićaa, kazao je da je  tužno  što mi u Bosni i Hercegovini imamo političare koji čak i ovakvu nesreću, koja je pogodila stotine hiljada građana, koriste za skupljanje jeftinih političkih poena.

– Sreća je da  Radončić više nije ministar sigurnosti jer bi sada vjerovatno slušali njegova objašnjenja kako on nije nadležan da se na bilo koji način uključi u pomoć građanima, kao što je tvrdio da nije bio nadležan da spriječi paljevinu Predsjedništva BiH i drugih državnih institucija zbog čega je na svu sreću smijenjen – kazao je premijer Nikšić.

Ovakvim izjavama, kako ističe Nikšić,  on i njemu slični vrijeđaju hrabre spasioce koji danima rizikujući vlastite živote, nadljudskim naporima spašavaju građane koji su se našli zarobljeni u poplavljenim kućama, stanovima i fabrikama.

– U ovom trenutku svi treba da obavljamo svoje građanske dužnosti, a ne da pokušavamo skupljati političke poene na ljudskoj nesreći. Radončić kao što je i navikao ljudske patnje gleda sa sigune daljine ili bolje rečeno visine. Preporučujem mu da se ne informiše samo iz Avaza, svog stranačkog biltena koji priznaje istinu samo svog gazde, već da malo obiđe stanje na terenu.

Komično je da neko poput njega prijeti i najvljuje hapšenja, a najveći je protivnik usvajanja seta antikorupcijskih zakona koji trebaju osigurati hapšenje tajkuna, kriminalaca i profitera i oduzimanje njihove nezakonito stečene imovine – kazao je premijer Nikšić.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić optužio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu Vladu Federacije BiH da je nepravovremeno i neadekvatno reagovala u sprečavanju šteta od poplava te u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Ključnim krivcima je nazvao premijera Nermina Nikšića i dopremijera Jerka Ivankovića Lijanovića, dodavši da treba preispitati krivičnu odgovornost članova Vlade zbog toga što najveći dio budžetskog novca koji se namjenski ubire od plaća obveznika nije usmjeravan za prevenciju ili pomoć u  vanrednim situacijama, već ‘pozajmljivan’ i preusmjeravan za druge namjene.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.