Historijski dan

Tuzla zvanično postala grad

Na sjednici su usvojene statutarna odluka o organizaciji Grada Tuzle u skladu sa Zakonom o Gradu Tuzla i odluka o pečatu Grada Tuzla

Slika

Ovog tridesetog oktobarskog dana imamo taj veličanstveni trenutak kada građani općine Tuzla postaju građani Grada Tuzle, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Grada Tuzle na prvoj, konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla.

Kazao je da je dugo sanjao ovaj trenutak kada će čestitati svim građanima Tuzle, gradskim vijećnicima, gradskim službama, te gradskim javnim ustanovama i preduzećima što su se izborili za zvanje i status grada.

Na sjednici su usvojene statutarna odluka o organizaciji Grada Tuzle u skladu sa Zakonom o Gradu Tuzla i odluka o pečatu Grada Tuzla.

Nakon usvajanja statutarne odluke o organizaciji Grada Tuzle u skladu sa Zakonom o gradu Tuzla, dosadašnji vijećnici Općinskog vijeća Tuzla položili su svečanu izjavu kao vijećnici Gradskog vijeća Tuzla.

Na ovoj historijskoj sjednici za Grad Tuzlu obratili su se i predsjednici klubova Gradskog vijeća, te nezavisni kandidati, nakon čega su zajedno s gradonačelnikom Imamovićem otkrili ploču s natpisom ispred zgrade Grada Tuzle.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.