Jasmin Imamović za portal novi.ba

Tuzla ne smije pasti!

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, u razgovoru za Novi.ba govori o vlastitim i poduhvatima tima sa kojim radi na stvaranju ljepše, prosperitetnije i za život kvalitetnije Tuzle.

Spisak onoga što je urađeno u proteklih deceniju i pol je podugačak i preširok, no u suštini se svodi na to kako je Tuzla postala epicentar TK, nosilac pozitivnih procesa i pomaka u tom dijelu BiH, ali i primjer kako jedna šira lokalna zajednica može postati idealan kutak za život i rad.

Podatak da je tamošnji kompleks jezera, „Panonika“, samo u prošloj godini posjetilo 450 hiljada ljudi ide u prilog svima onima koji tvrde kako je Tuzla, pod Imamovićem vlašću, doživjela istinski preporod.

Imamović govori o pokušajima privatizacijske pljačke koji su spriječeni, ali i o onome što se sprema ukoliko na scenu dođe koalicija SDA-SBB. U Tuzli se, kroz period koji dolazi, a prema planovima o razvoju grada i širenju njegovih kapaciteta govori o otvaranju 7000 radnih mjesta, itd.

No, svakako je najzanimljive čuti promišljanja tuzlanskog gradonačelnika o tome kako se sam suprotstavio protiv sedam kandidata, od kojih neki vode brutalnu kampanju, a sve kako bi Tuzlom upravljali odmetnuti centri moći iz Banovića, ili Sarajeva. U nastavku pogledajte razgovor sa Jasminom Imamovićem.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.