Enver Bijedić

Tuzla je, uz Beč i Rijeku, jedini grad u Evropi gdje nikada nisu pobijedile desničarke stranke

Tuzla je za nacionaliste neugodan svjedok i još neugodniji dokaz moguće BiH na temeljima multietničnosti i demokratije, zajedništva, razumjevanja i poštovanja

Na otvaranju kampanje SDP-a u Tuzli, obraćajući se prisutnim u prepunoj dvorani BKC-a Tuzla, predsjednik KO SDP BiH Tuzla, Enver Bijedić istakao je kako ne smijemo dozvoliti vlastima u Federaciji BiH da zaborave priču o obećanih 100.000 radnih mjesta.

“Moraju odgovoriti ljudima šta je s obećanim investicijama, šta je s izgradnjom autoceste? Mi smo kao vlada koju većinu su činili članovi SDP-a napravili 60 kilometara autoceste, a oni za dvije godine niti jednog jedinog metra. Šta je s tunelom koji nas povezuje sa Sarajevom, Karaulom. Mi smo ga počeli, oni ne mogu ni da završe i neće da objasne ni kad će to biti!?

Zašto kasne penzije, gdje je novac za udžbnike, sve su to pitanja na koja odgovore aktuelne vlasti u Bosni i Hercegovini!? Moraju znati da će kad tada morati odgovarati za privatizacijsku pljačku. Svjesno se kreira atmosfera straha od rata, mobiliziraju se paravojne jedinice, a na društvenim mrežama se pozivaju i organizacuju ratni huškači”, kazao je Bijedić osvrćući se na aktuelna zbivanja u zemlji.

“Srbi, Hrvati, Bošnjaci i ostali za nas u SDP-u su samo Bosanci i naročito Hercegovci. Ovdje se to u Tuzli najbolje vidi, Tuzla je za nacionaliste neugodan svjedok i još neugodniji dokaz moguće BiH na temeljima multietničnosti i demokratije, zajedništva, razumijevanja i poštovanja. Svi drugi dijelovi BiH su odavno nacionalno pokoreni i vraćeni unatrag.Samo Tuzla ostaje, razvija se ide naprijed i za to je dokaz da sve u ovoj zemlji može biti svjetlije i ljepše neka pogledaju kako je to ovdje.

Sa svojim gradonačelnikom i većinom u vijeću i nakon 2 oktobra SDP će i u naredne četiri godine znati, moći i htjeti odbraniti tradiciju i dosadašnje rezultate i uspjehe. Jer mi nemamo namjeru ipustiti vlast u koljevci socijaldemokratije. Jer Tuzla je uz Beč i Rijeku jedini grad u evropi gdje nikada nisu pobijedile desničarke stranke. Dragi prijatelji, drage moje Tuzlanke i Tuzlaci, ja Vas iskreno molim da izađete na oktobarske izbore i da pozovete sve prijatelje koje sebi i Tuzli žele dobro, da podrže listu SDP-a za GV na čelu s doktorom Acom Vujadinovićem i da podrže našeg kanidata za gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića”, zaključio je Enver Bijedić, predsjednik KO SDP BIH Tuzla.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.