Tuzla daje punu podršku rudarima Rudnika uglja Kreka u njihovim opravdanim zahtjevima

I pored činjenice da su tuzlanski rudari u avgustu ove godine proizveli rekordnih 198 hiljada tona uglja, nesposobna Uprava rudnika i aktuelna vlast su ih doveli u situaciju da potežu za mjerama štrajka kako bi im se isplatila časno i pošteno zarađena plaća.

Podsjećamo gospodu iz vlasti, da su rudari izgradili ovu zemlju i zajedno s drugim istinskim patriotama u ratu odbranili, zato je nedopustiv ovakav odnos prema rudarima. Zato se postavlja logično pitanje da li je rudnik Kreka žrtva unutar političke igre SDA?

Da li rukovodstvo SDA Tuzlanskog kantona ciljano ide da uništi Kreku i  primat u proizvodnji uglja dodijeli Rudniku mrkog uglja Banovići te na taj način dovede u potpunu ovisnost Termoelektranu Tuzla o uglju iz Banovića?

Potezi nesposobne Uprave Rudnika „Kreka“, koju predvode SDA-ovi kadrovi sve više potvrđuju navedene teze koje su već dugo prisutne u javnosti Tuzlanskog kantona.

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Tuzla poziva vlast da se prestane igrati sa rudarima i da što prije ispuni njihove opravdane zahtjeve. U protivnom bit ćemo prisiljeni da se zajedno s njima, rame uz rame,  borimo za njihova ljudska prava.

 

 

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.