Jasmin Imamović

Tuzla bi mogla biti lider u oblasti socijalnog neprofitnog stanovanja u BiH

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pohvalio je aktivnosti državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru kojeg će, pored drugih mjesta, u Tuzli biti izgrađeno 20 stanova za trajno stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka s načelnicima i gradonačelnicima šest općina i gradova u FBiH, i izabranim izvođačima danas su u Sarajevu potpisali ugovore o izgradnji stambenih zgrada u vrijednosti 5.655.692 KM.

Uime predstavnika lokalnih zajednica Imamović je kazao da se radi o izuzetno značajnom projektu za grad Tuzlu, kojim se uvećava stambeni fond tog grada.

– Kroz ovaj projekat vodimo računa o izbjeglim i raseljenim osobama i o domicilnom stanovništvu koje se nalazi u stanju socijalne potrebe. Također, Grad Tuzla je jedna od lokalnih zajednica gdje će se implementirati CEB II Projekat ‘Zatvaranja kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja’ izgradnjom 150 stanova. Osim ove zgrade, Tuzla će u okviru ovog projekta, dobiti još jednu zgradu s 34 stana čime ćemo, uz već izgrađene stambene jedinice biti lider u oblasti socijalnog neprofitnog stanovanja u BiH – istakao je Imamović, saopćeno je iz Grada Tuzla.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.