OO SDP Novo Sarajevo

Turkušiću i ostali, mnogi branioci BiH, osim SDP-a, druge partije nemaju, niti će ikad imati!

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Novo Sarajevo, povodom ostavke člana našeg Predsjedništva Emira Turkušića, kojem ovom prilikom želimo svu sreću u daljnjem političkom djelovanju kroz treću stranku po redu, želi dotičnog upoznati sa nekoliko stvari.

Tvrdnje o tome kako se u SDP-u pojedinci bore za svoj interes, jeste tvrdnja koja nikako ne stoji za našu organizaciju. Naš bivši drug Turkušić trebao je biti svjestan da je naša organizacija jedna od rijetkih u kojoj je jedino bitan glas našeg člana, u šta se i Turkušić mogao uvjeriti, nakon nekoliko njegovih dužih istupa kroz organe organizacije, sa kojima se većina članova nije slagala.

Bez obzira na razlike u mišljenjima, koji su ponekad graničili sa uvredama i prijetnjama prema članovima od strane dotičnog, zbog dobrih odnosa u organizaciji nikada nije bio sankcioniran, te je samoinicijativno prestao dolaziti na sjednice organa. Njegova ostavka je samo logičan slijed tih događaja, dok ćemo mi, u SDP-u Novo Sarajevo i dalje cijeniti sve članove i njihova mišljenja. Na kraju, to je i prepoznato i od strane članova, ali i od strane glasača naše općine.

Međutim, još je gora tvrdnja kako je iz SDP-a odstranjen ili marginaliziran neko ko je bio pripadnik Armije BiH. Nećemo sada govoriti o čitavom SDP-u, nego bi našeg bivšeg druga upoznali sa time da u sklopu naše organizacije, kroz organe ili kroz članstvo, aktivno djeluju časni branioci Sarajeva i BiH, poput Mustafe Polutka, Samira Suljevića, Envera Zornića, Envera Tunovića, Damira Malešića, Ize Tinjka, Žana Matića, Denisa Mačkića, Predraga Vasilića, Rame Kunte, Dejana Kavaleca i mnogih drugih, koji, osim SDP BiH, druge partije nemaju!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.