Nermin Nikšić

Turbulentna i teška godina za BiH i sve njene građane

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić rekao je novinarima na novogodišnjem prijemu SDP-a, koji je održan večeras u Sarajevu, da je 2018. još jedna izgubljena godina s aspekta onoga što su uradile aktuelne vlasti.

“Iza nas je turbulentna i teška godina za BiH i sve njene građane, imali smo izborni proces koji je po nama vrlo kompromitovan. SDP je popravio izborni rezultat ali nismo presretni time”, naveo je Nikšić.

Istakao je “da sada imamo jednu konstelaciju snaga u kojoj BH Blok, partije građanske orijentacije i ljevice, imaju najveći broj zastupnika u Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, ali ne mogu formirati vlast bez nacionalnih stranaka”.

Nikšić je dodao da su zbog toga odlučili da krenu u formiranje vlada u kantonima u kojim mogu izbjeći nacionalne stranke.

“Daljnja dešavanja zavise i od toga kako će završiti Uputstvo CIK-a, kakve će biti odluke Ustavnog suda pa ćemo onda opet na nivou BH Bloka zauzimati stavove”, kazao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.