Tunel Hranjen je još jedan promašaj Vlade Fadila Novalića

Klub zastupnica i zastupnika SDP-a u Parlamentu Federacije BiH traži hitne odgovore od Vlade FBiH, JP Autoceste FBiH i Euroasfalta kao izvođača radova zbog čega je gotovo zaustavljena izgradnja tunela Hranjen, a samim tim i dugo očekivano skraćenje puta između Goražda i Sarajeva.

Jedan od najznačajnijih infrastukturnih projekata u FBiH doveden je u pitanje zbog neodgovornosti i javašluka odgovornih unutar Vlade FBiH, JP Autoceste FBiH i izvođača radova.

Javnost mora odmah dobiti odgovore na pitanja ko će unutar ovog trougla odgovarati zbog toga što je evidentno da planirani i predviđen posao neće biti završen u predviđenom roku, ali isto tako ni za predviđeni iznos.

Sada već sa sigurnošću možemo reći da se očigledno radi se o još jednom u nizu potpunih promašaja vlade premijera Fadila Novalića koju punih šest godina prati izostanak bilo kojih rezultata, ali zato afera sve to vrijeme ne nedostaje.

“Ukoliko u najskorije vrijeme ne dobijemo jasne odgovore u vezi cijele ove afere, a posebno na ključno pitanje ko će snositi i koju vrstu odgovornosti i sankcija, Klub zastupnica/zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH će prikupiti kvalifikovan broj potpisa i zakazati hitnu sjednicu Parlamenta FBiH na kojoj ćemo insistirati na odgovornosti nadležnih, ali i na hitnom rješavanju problema i nastavku izgradnje tunela Hranjen”, poručio je Damir Mašić, šef kluba zastupnica/zastupnika u Parlamentu FBiH.