Tunel Hranjen je još jedan promašaj Vlade Fadila Novalića

Klub zastupnica i zastupnika SDP-a u Parlamentu Federacije BiH traži hitne odgovore od Vlade FBiH, JP Autoceste FBiH i Euroasfalta kao izvođača radova zbog čega je gotovo zaustavljena izgradnja tunela Hranjen, a samim tim i dugo očekivano skraćenje puta između Goražda i Sarajeva.

 

Jedan od najznačajnijih infrastukturnih projekata u FBiH doveden je u pitanje zbog neodgovornosti i javašluka odgovornih unutar Vlade FBiH, JP Autoceste FBiH i izvođača radova.

 

Javnost mora odmah dobiti odgovore na pitanja ko će unutar ovog trougla odgovarati zbog toga što je evidentno da planirani i predviđen posao neće biti završen u predviđenom roku, ali isto tako ni za predviđeni iznos.

 

Sada već sa sigurnošću možemo reći da se očigledno radi se o još jednom u nizu potpunih promašaja vlade premijera Fadila Novalića koju punih šest godina prati izostanak bilo kojih rezultata, ali zato afera sve to vrijeme ne nedostaje.

 

“Ukoliko u najskorije vrijeme ne dobijemo jasne odgovore u vezi cijele ove afere, a posebno na ključno pitanje ko će snositi i koju vrstu odgovornosti i sankcija, Klub zastupnica/zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH će prikupiti kvalifikovan broj potpisa i zakazati hitnu sjednicu Parlamenta FBiH na kojoj ćemo insistirati na odgovornosti nadležnih, ali i na hitnom rješavanju problema i nastavku izgradnje tunela Hranjen”, poručio je Damir Mašić, šef kluba zastupnica/zastupnika u Parlamentu FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.