Ensad Karić

Tunel '1. mart' je primjer kako se gradi BiH

Karić je kazao kako ga je tokom izgradnje ovog tunela posebno radovalo to što se 300 radnika, koliko ih je bilo angažirano na projektu, nisu ponijeli samo kao radnici, već su tunel gradili srcem

Slika

Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH izjavio je kako su završetkom druge, najzahtjevnije faze radova na tunelu „1. mart“, koji se nalazi na dionici koridora 5C od Kaknja prema Zenici, bosanskohercegovački građevinari dobili referencu sa kojom se mogu pojaviti na bilo kojem građevinskom tenderu u regionu ali i šire, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Karić je kazao kako ga je tokom izgradnje ovog tunela posebno radovalo to što se 300 radnika, koliko ih je bilo angažirano na projektu, nisu ponijeli samo kao radnici, već su tunel gradili srcem. 

”Potez Federalne vlade da izgradnju ovog tunela, nakon niza problema sa slovenskim firmama koje su bile prvobitno angažirane na njegovoj izgradnji, na kraju ipak dodijeli bh. građevinarima, pokazao se kao pravi potez.

Naši građevinari ne samo da su radove izvršili na vrijeme i kvalitetno, oni su to uradili dva mjeseca prije ugovorenog roka” – rekao je Karić, pojašnjavajući da izgradnja tunela „1. mart“ ne treba gledati samo kao građevinski poduhvat, već da je to dokaz da BiH ima obrazovane i sposobne ljude, te tunel treba da bude primjer kako se gradi BiH.

Svečanom ceremonijom jučer je ozvaničen kraj druge faze radova na tunelu „1. mart, koji će skratiti i olakšati putnu komunikaciju između dva važna privredna grada u BiH, Sarajevo i Zenicu.

Riječ je o najdužem i najmodernijem tunelu u BiH.

Njegovo puštanje u promet očekuje se do juna ove godine. Unutrašnjost tunela „1. mart“ bit će osvijetljena specijalnom led rasvjetom, a bit će u potpunosti pokriven i video nadzorom koji će detektovati i najmanji problem u tunelu. 

”Izgradnja tunela jedna je od najkomplikovanijih građevinskih poduhvata. Ali, bh. građevinari su pokazali da znaju odgovoriti i ovim izuzetno zahtjevnim projektima” – kazao je Karić za NAP.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.