SDP Centar Sarajevo

Trojka iznad ličnih interesa

Opštinski odbor SDP Centar čvrsto stoji na stanovištu da koalicija SDP, NiP i NS u Sarajevu i šire u FBiH trenutno nema političku alternativu za promjenu društvenog stanja.

Takođe smo svjesni političkih razlika unutar koalicije, ali i značaja u kojem je važnije zajedništvo Trojke od bilo koje pojedinačne sujete ili sujete neke stranke. Osnov za zajedničko političko dijelovanje je “Sarajevski sporazum”, a sva otvorena pitanja moraju se rješavati argumentovanim dijalogom unutar Trojke.

Vijećnici SDP-a se ponašaju dosljedno sporazumu i na svaki način pokušavaju biti u službi građana i Sarajevskog sporazuma.

Načelniku Opštine, kojeg smo zajednički kandidirali i izabrali, dajemo i dalje punu podršku.

Imamo primjedbi na njegov rad i na rad naslijeđene opštinske administracije, koju je teško promjeniti i unaprijediti zbog aktuelnih zakona. Naše primjedbe i zahtjeve smo uvijek spremni raspraviti i usaglasati sa koalicionim partnerima i načelnikom. Inicijatori smo čestih razgovora i na taj način smo više puta rješavali probleme u međupartnerskim odnosima.

Nažalost, lične sujete, animoziteti, neshvatanje sopstvenog mjesta i uloge u strukturi vlasti u OV Centar, pa i nesnalaženje na poziciji Predsjedavajućeg OV gospodina Đoze iz NiP-a, dovelo je do usijanja u odnosima među vijećnicima, što je kulminiralo na posljednje dvije sjednice vijeća. Uvrede prema našim vijećnicima od strane NiP-a su sve češće i na sjednicama vijeća, ali i na društvenim mrežama

Licemjerno je da NiP Centar, umjesto svakodnevne komunikacije sa SDP-om i NS-om, komunicira i lobira “samostalne” vijećnike i preletače iz drugih stranaka, najviše iz SDA, kako bi obezbjedio većinu u OV Centar i donosio odluke suprotno dogovorima sa koalicionim partnerima. Takođe smatramo licemjernim optužbe da SDP i NS rade po principu nekadašnje SDA, kada upravo vijećnici NiP-a napuštaju sjednicu zajedno sa vijećnicima SDA. Dok naši vijećnici zajedno sa kolegama iz NS-a ostaju u sali obavljati posao za koji su plaćeni od građana Opštine Centar.

Učestali su javni napadi iz NiP-a na načelnika, podržava se tajno prikupljanje potpisa za njegovu smjenu, javno se blate kolege iz SDP i NS, a cjelokupna situacija kulminirala je nastupom vijećnika Ademovića i saopštenjem rukovodstva NiP Centar u kojem su svi krivi osim NiP-a.

Tako se ne čuva koalicija!

Pozivamo NiP Centar da se kani prikupljanja potpisa protiv načelnika Mandića, i da obustavi populističku predizbornu kampanju pljujući po koalicionim partnerima. Mi smo njima oprostili što su gradili kriminalnu SDA godinama, ali očekujemo da se vrate radnoj praksi sa početka mandata kada smo se građanima dokazivali radom i političkim promjenama. Očekujemo da svi radimo na zajedničkim ciljevima iz Sarajevskog sporazuma, a javne kritike jedino u korist idu našim političkim protivnicima. Ne trebaju nam podjele pred veliku pobjedu na narednim izborima. Ne trebaju nam riječi, nego djela kojim ćemo se dokazati građanima

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.