Trojka će na izbore izaći sa zajedničkim programom – izražena i želja za zajedničkim kandidatom za Predsjedništvo

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, Edin Forto, predsjednik Naše stranke i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, održali su jučer prvi sastanak povodom nastupa koalicije koju čine njihove stranke na predstojećim izborima u oktobru 2022.

S obzirom na iskustvo vlasti koju ove tri stranke obnašaju u Kantonu Sarajevo, smatraju da je programski pristup koaliranju i na sljedećim izborima najbolji politički model koji se može ponuditi građanima.

„Aktivno slušati građane i na osnovu toga kreirati programe i mjere koje ćemo kao vlast preduzeti najpošteniji je odnos prema biračima. Za građane on je vrlo mjerljiv. U svakom trenutku mogu znati šta smo uradili. Za nas, kao političare, vrlo je uvjerljiv. Pokazuje našu upućenost u svakodnevni život građana i politici vraća dostojanstvo i svrhu. Sve drugo je otuđenost. Ili spisak lijepih želja bez realnog pokrića da budu ostvarene u razumnom roku ili, još gore, manipuliranje ratnim i egzstencijalnim traumama građana“, poručeno je u ime Trojke.

Do 15. 10. bit će formirani timovi za izradu programa na svim nivoima vlasti.

Razgovarano je i o zajedničkom kandidatu za Predsjedništvo BiH. Dogovoren je profil kandidata kakav bi bio poželjan svim članovima koalicije:

„Stranački neutralna, ali po integritetu jaka osoba bi u ime Trojke donijela pobjedu u utrci za Predsjedništvo“, rečeno je na sastanku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.