Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo

Trnovo korak bliže turističkom gradu Buroj Ozone

Potpisivanjem Ugovora o izradi prve faze regulacionog plana Sportsko-rekreativnog centra Bjelašnica – Donja Grkarica – Prečko polje – Kolijevka učinjen je i novi korak ka realizaciji projekta turističkog grada Buroj Ozone na području Trnova.

Ceremonija potpisivanja ovog ugovora upriličena je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu uz prisustvo predstavnika federalnih i kantonalnih institucija, načelnika Općine Trnovo Ibre Berila i izvršnog direktora firme Buroj Ismaila Ahmeda.

Načelnik Berilo je ovaj dan nazvao jednim od važnijih datuma, ne samo za Općinu Trnovo, nego i za Kanton Sarajevo, FBiH, a samim tim i BiH.

“Okupili smo se danas da uradimo ono što smo radili prethodna četiri mjeseca. Danas smo dočekali da od obaveza koje smo preuzeli rješavamo jednu od najvažnijih stvari, a to je potpisivanje izrade regulacionog plana Prečko polje, koje je u sastavu Sportsko-rekreacionog centra. Firma Buroj se ovim obavezuje da će direktno investirati idejna rješenja i izvedbene projekte u regulacionom planu”, kazao je Berilo.

On je istakao da je Općina završila 70 posto svojih obaveza.

“Mi smo u prethodnom periodu izvršili svoje obaveze kad je u pitanju proglašenje javnog interesa na tom prostoru. Zatim, na Općinskom vijeću smo donijeli odluku za izradu regulacionog plana, sudski vještak je utvrdio cijene zemljišta na tom lokalitetu i pozvali smo sve vlasnike zemljišta da se oglase da li su zainteresovani za prodaju zemljišta na tom prostoru. Slijedi izrada urbanističkog plana i eksproprijacija zemljišta, za koje je u budžetu planirano dva miliona KM. Pravo građenja Buroju je dato na 99 godina”, objasnio je načelnik Općine Trnovo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.