Denis Bećirović

Trebali smo do sada imati usvojen državni budžet, ovo je nečuveno

Član Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović  zatražio je da se na dnevni red današnje sjednice te komisije uvrsti nova tačka kojom bi se zatražile informacije o tome dokle se došlo s donošenjem budžeta za narednu godinu, ali članovi Komisije to nisu prihvatili nakon čega je Bećirović napustio sjednicu.

Podsjetio je Bećirović da je prema važećim zakonskim rješenjima taj najvažniji finansijski dokument trebao biti dostavljen do 15. novembra Domu naroda PSBiH, a budući da je ovakvih situacija bilo i ranije Bećirović smatra da bi ta Komisija sada trebala samo jasno iskazati svoj stav o tome.

On je predložio i nekoliko zaključaka kojima bi se pozvali nadležni na donošenje budžeta i da hitno dostave u Parlamentarnu skupštinu BiH Prijedlog budžeta za 2021. godinu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu