Selimović

Treba se izdići iznad političkih razmirica

Njegovo je mišljenje da su Federalna vlada, ali i drugi nivoi vlasti, otkako su se pojavile poplave, dobro odgovorili dosad, koliko god su mogli, na novonastalu situaciju, posebno ako se ima u vidu da je ustavno uređenje Bosne i Hercegovine složeno, a unutrašnje nadležnosti komplikovane

Slika

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Jasenko Selimović izjavio je da se na današnjoj  vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, koja je u toku u Sarajevu, treba izdići iznad političkih razmirica i posvetiti se isključivo mjerama koje se mogu poduzeti na saniranju posljedica katastrofalnih poplava u BiH, odnosno Federaciji.


Njegovo je mišljenje da su Federalna vlada, ali i drugi nivoi vlasti, otkako su se pojavile poplave, dobro odgovorili dosad, koliko god su mogli, na novonastalu situaciju, posebno ako se ima u vidu da je ustavno uređenje Bosne i Hercegovine složeno, a unutrašnje nadležnosti komplikovane.

Selimović je to izjavio novinarima zamoljen da prokomentira optužbe na račun Federalne vlade, koje se posebno iz poslaničkih klupa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH čuju na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma koja je u toku u Sarajevu, posvećena aktuelnoj prirodnoj nesreći u FBiH.

Po Selimovićevom mišljenju, SBB pokušava ispolitizirati današnju parlamentarnu raspravu zarad ubiranja političkih poena.

Savez za bolju budućnost BiH naime tvrdi da Vlada FBiH nije odgovarajuće reagirala povodom prirodne katastrofe. Mirza Ustamujić iz poslaničkog kluba te stranke je novinarima kazao i da treba ispitati  krivičnu odgovornost zbog toga što je, kako tvrdi, budžetskih 20 miliona KM, namijenjenih po definiciji za reakciju u slučaju prirodnih i drugih nesreća (Civilna zaštita), preusmjeravano ranije u druge svrhe.

Šef poslaničkog kluba SDP-a Jasenko Selimović je to demantirao kazavši da je načelnik Federalnog štaba potvrdio da je ovaj  iznos na raspolaganju civilnoj zaštiti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.