Besima Borić za N1

Treba nam više hrabrosti za raskrinkavanjem razloga zbog kojih su bh. građani u situaciji u kojoj jesu

Besima Borić, članica Predsjedništva SDP-a, komentirala je inicijativu da se Nermin Nikšić kandiduje za člana Predsjedništva BiH. Kazala je kako on nije osoba koja ima takvu vrstu ambicije. Za N1 govorila je i o odnosima unutar SDP-a. Istakla je kako SDP BiH nema dovoljno hrabrosti za neke stvari.

“Iznenadila me je inicijativa, Mislim da on nije osoba koja ima takvu vrstu ambicije. U kontekstu priče trojke, šestorke, što će biti okrupnjavanje, nisam sigurna da Nikšić ima ideju da se kandiduje za člana Predsjedništva BiH. Mi smo imali vrsnog kandidata na prošlim izborima, Denisa Bećirovića, za kojeg i danas tvrdimo da je pokraden. Da nije, bio bi član Predsjedništva BiH”, kazala je Borić.

Na komentare da je SDP postao elitistička stranka, kazala je kako bi voljela da su više okrenuti ka socijalnim pitanjima, ali da su “zarobljeni”.

“Mi već dugo vremena prolazimo turbulencije. U 2014. smo imali veliki pad u broju glasova. Od tada smo radili na reorganizaciji, programima itd. Voljela bih da smo okrenuti ka socijalnim pitanjima više. Bojim se da u tom našem djelovanju to nije dovoljno vidljivo. Jedan od razloga je što nas stalno situacija koja se nameće u tom političkom životu vraća na pitanje države, odbrane države, mogućih sukoba, zarobljenosti zemlje u okovima. A onda ni mi nemamo dovoljno hrabrosti da napravimo iskorak. Više bih voljela da se bavimo raskrinkavanjem razloga zbog kojih su BiH i građani u situaciji u kojoj jesu. Osvješćivanje ljudi na ta pitanja bi moglo donijeti promjene u smislu opredjeljivanja za glasanje. Nažalost, i mi smo prilično zarobljeni u svemu tome”, kazala je Borić.

ovoreći o ujedinjenju političkih stranaka s ciljem zajedničkog nastupa na izborima u RS, kazala je kako je to velika opasnost misleći na komentare da će to pomoći Dodiku i Čoviću.

“Pozitivno je okrupnjavanje, ali ono mora biti precizno definirano da bi uspjelo i donijelo boljitak. Jako sam za to da se sarađuje s opozicijom u RS, da se pomogne i njenom osnaživanju kako bismo mogli poslati poruke građanstvu cijele BiH da postoje pitanja oko kojih možemo da se složimo i koji mogu povući razvoj BiH, a nikako zacementirati odnose unutar kojih teško uopće dolazimo do bilo kakvog konsenzusa”, poručila je Borić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.