Tražimo vanrednu sjednicu zbog Ginexa

Poslanici opozicije u Skupštini BPK Goražde (SDP, NIP, Naša stranka, LS i Nezavisni blok) uputili su novi zahtjev za sazivanje sjednice do kraja mjeseca o situaciji o Ginexu na koju bi ponovo bili pozvani premijer Federacije BiH Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić.

“Tražimo da se održi vanredna sjednica jer pitanje Ginexa i ovih prostora je vrlo značajno i mi tražimo da se u ovoj sali javnosti saopći šta se radi i kako se radi, zbog informacija i dezinformacija, a da se na sjednicu pozovu i premijer i ministar. U našem zahtjevu smo naveli da, do kraja ovog mjeseca, kad god budu mogli doći u Goražde, mi smo spremni u svakom trenutku doći na sjednicu”, izjavio je Suad Došlo, poslanik SDP-a u Skupštini BPK.

Tvrde da su dosadašnji potezi vlasti u smislu rješavanja situacije u Ginexu samo kupovina vremena te da je amortizovana situacija izjavom Džindića da sve ostaje isto.

“Mislimo da to nije istina jer svi događaji i informacije sa kojima mi raspolažemo, to govore. Vlada FBiH nije stavila van snage donešene odluke, oni su na prošlosedmičnoj sjednici imali samo informaciju vezanu za te događaje”, istakli su na pres konferenciji.

Vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde o situaciji u Ginexu, odlukom kolegija, u petak je otkazana zbog toga što se sjednici nisu odazvali premijer i ministar Vlade FBiH, kao ni članovi nadzornog odbora i uprave kompanije Ginex čime, kako je istaknuto nisu stečeni uslovi za njeno održavanje.

Na sjednici kolegija, kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicije, takođe je istaknuto da će, ukoliko bude potrebe, situacija u Ginexu biti razmatrana na redovnoj sjednici kantonalnog parlamenta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.