Sindikati budžetskih korisnika u USK složni

Tražimo usvajanje Budžeta kako je usaglašen sa sindikatima

Lipovača, Murić i Jurić, informisali su predstavnike sindikata da je u proceduru upućen Prijedlog budžeta, kako je usaglašen sa sindikatima.

Slika

Predstavnici sindikata budžetskih korisnika i SSS USK danas sastali su se s premijerom USK Hamdijom Lipovačom i ministrima zdravstva i obrazovanja Amirom Murićem i Dariom Jurićem.

S obzirom da su premijer i ministri ponudili mandate Skupštini na raspolaganje, predstavnici sindikata  tražili su informaciju o projekciji stabilnosti isplata ličnih primanja zaposlenih.

Lipovača, Murić i Jurić, informisali su predstavnike sindikata da je ovaj saziv Vlade uputio u skupštinsku proceduru Prijedlog budžeta, kako je usaglašen sa sindikatima te da su u više navrata apelirali da se sazove sjednica Skupština radi razmatranja i usvajanja Budžeta i Odluke o overdraftu. Kazali su da je isplaćena plata za januar, da će ovaj saziv stvoriti uslove i za isplatu plata za februar, ali su i upozorili na posljedice koje će nastupiti ako finansijski dokumenti ne budu usvojeni na vrijeme.

Predstavnici sindikata kazali su da će insistirati, kao interesne organizacije koje zastupaju radnike, da se razmatra Prijedlog budžeta u čijoj su izradi aktivno sudjelovali, pogotovo imajući u vidu činjenicu da taj prijedlog uključuje izjednačavanje plata budžetskih korisnika .

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.