Tražimo ostavku Dragana Lukača

SDP BiH najoštrije osuđuje fizički napad Dragana Lukača, Dodikovog ministra unutrašnjih poslova RS, na zastupnika u skupštini entiteta RS, Draška Stanivukovića. Razlika u mišljenjima nikako ne može biti osnova za nasilničko ponašanje, naročito ne za parlamentarnom govornicom.

Pozivamo sve političke subjekte da osude ovo kabadahijsko ponašanje, a posebno SNSD koji treba i da se ogradi od postupka svog dugogodišnjeg ministra.

Neovisno o motivima i stavovima, parlamentarne stranke i njihovi zastupnici na svim razinama u Bosni i Hercegovini imaju pravo propitkivati i tražiti tačne informacije o načinu i principima uspostave državne vlasti, koji su držani daleko od očiju javnosti.

Tražimo da Dragan Lukač podnese ostavku na funkciju koju obnaša, a ukoliko to sam ne uradi da bude smijenjen i razriješen dužnosti.

Usljed ovog i niza drugih nedavno zabilježenih slučajeva pritiska na javnost, novinare, intelektualce i društvene analitičare, uz nerijetko korištenje prizemnih kvalifikacija i huškačkog jezika, pozivamo sve političke subjekte na njegovanje kulture dijaloga i uljuđene komunikacije i razmjene mišljenja i argumenata u javnom diskursu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.