Tražimo od Vlade KS da poslovanje VIK Sarajevo vrati u zakonske okvire

Pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da javnosti hitno objasni šta se dešava u KJKP Vodovod i kanalizacija.

Nedavno je poništen konkurs za izbor direktora te firmom i dalje upravlja v.d. direktorica koja je osvanula i na listi SDA za predstojeće izbore, iako je to suprotno Zakonu o javnim preduzećima.

Nejasno je da li firma ima Nadzorni odbor ili ne zbog silnih ostavki njegovih članova.

Zbog svega ovoga u pitanje se dovodi realizacija rekonstrukcije vodovodne mreže, za šta je od EBRD-a uzet kredit od 50 miliona KM.

Na posljednjoj sjednici Vlade KS trebalo se odlučivati o sudbini poslovne zgrade VIK, koja već decenijama predstavlja ruglo u središtu Sarajeva.

Postavlja se pitanje zašto ViK nije ovu lokaciju prodao na tržištu i tako došao do dijela sredstava potrebnih za rekonstrukciju vodovodne mreže?

Također, ukoliko je tačno da ViK tu želi graditi stanove onda je valjda svima jasno zašto nema urednog snabdijevanja vodom u Sarajevu, jer se ViK bavi stanogradnjom umjesto popravkom cijevi.

Vlada KS i premijer Adem Zolj javnosti moraju dati odgovore na ova pitanja i pod hitno poslovanje ViK vratiti u zakonske okvire.

S obzirom da se u Kantonu Sarajevo vladajuća koalicija raspala i ne želi sazvati sjednicu Skupštine, jedini način da se građanima pruži informacija jeste direktno obraćanje javnosti nadležnih iz Vlade.

Stoga od njih tražimo da to urade čim prije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.