SDP Centar

Tražimo od nadležnih organa da pojedinac odgovoran za kukavičko nedjelo crtanja kukastog križa bude krivično tretiran

Želimir Altarac Čičak bio je naš dugogodišnji član. Sve borbe koje je vodio u životu, na muzičkoj sceni, i u društvu, zajedno smo prolazili. Malo bi bilo reći da smo ogorčeni i da ovom prilikom oštro osuđujemo postupak zloćudnog pojedinca pri kojem je na smrtovnici dobrog i pozitivnog čovjeka poput Čička nacrtan kukasti križ.

Sve za šta se zalagao Želimir Alatarac Čičak, bilo je kroz prizmu antifašizma i borbe za jednaka prava svih nas. Sarajevo ne bi bilo potpuno bez njegovog udjela u razvoju, onom ranijem, i ovom modernom.

Mi iz SDP-a Centar želimo iskazati poštovanje i veliko hvala našem drugu Čičku, te svim snagama i svim srcem podržati njegovu porodicu. Odlučno tražimo od nadležnih organa da pojedinac koji je odgovoran za ovo kukavičko nedjelo bude krivično tretiran.

Želimir Altarac Čičak, čija je porodica bila žrtva u Drugom svjetskom ratu, bio je ugledni član Jevrejske zajednice u Sarajevu. NIKO U DANAŠNJEM VREMENU I SARAJEVU ZA KOG SE ZALAŽEMO NE SMIJE BITI ŽRTVA OVAKVE HULIGANSKE BESTIJALNOSTI, a SVAKAKO NE SIMBOL JEDNOG VREMENA I ljudska veličina poput druga Čička.

Kroz svoje djelovanje u SDP-u nebrojano puta je pokazao svoju ljudskost i solidarnost, O čemu svjedočimo svi mi, članovi njegove matične organizacije.

Nećemo dopustiti da nam SABLASTI IZ MRAKA RUŠE i ponižavaju TEKOVINE antifašizma, naročito ne njegove sprovodnike i naše višedecenijske članove. To vam obećava Želimirov SDP Centar!

Baš onako kako bi i drug Čičak volio čuti:

SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu