KO SDP BiH Sarajevo

Tražimo najoštrije sankcije za počinioce najtežih krivičnih djela

Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Sarajevo danas je održalo Vanrednu sjednicu povodom nastalih događaja i alarmantne sigurnosne situacije u Kantonu Sarajevo, te su doneseni sljedeći zaključci:

1. Građani Kantona Sarajevo ne osjećaju ambijent sigurnog življenja koji im je bio obećan u Ekspozeu Premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, a pomaci se ne osjete ni u kulturi, zdravstvu, obrazovanju, sportu…

2. KO SDP BiH Sarajevo smatra da je za trenutnu katastrofalnu sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo najodgovornija Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Elmedinom Konakovićem.

3. KO SDP BiH Sarajevo traži odgovornost SDA Komesara policije i Ministra MUP-a Kantona Sarajevo! Ukoliko se ta odgovornost ne utvrdi, zastupnici SDP BiH će pozvati druge zastupnike u Skupštini Kantona da podrže zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo i rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo.

4. KO SDP BiH Sarajevo zahtjeva da Vlada Kantona Sarajevo iznese konkretna rješenja u vezi sa suzbijanjem divljaštva po saobraćajnicama u Kantonu, kao i rješenja za podizanje stepena sigurnosti građana uopšte.

5. KO SDP BiH Sarajevo poziva sve relevantne institucije u okviru izvršne, zakonodavne i sudske vlasti da preuzmu zajedničku inicijativu za poboljšanje sigurnosne situacije, u kojoj će koordinaciju nositi ministarstva unutrašnjih poslova i pravde.

6. KO SDP BiH Sarajevo zahtjeva od Tužilaštva Kantona Sarajevo da traži najoštrije sankcije za počinioce najtežih krivičnih djela, a naročito za povratnike u činjenju istih.

Napominjemo da su zastupnici SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo u više navrata u zadnjih godinu dana pokretali inicijativu za održavanje Tematske sjednice o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo.
Vlada Kantona Sarajevo se do danas nije očitovala po ovom zahtjevu, tako da današnju sjednicu Vlade smatramo post-festumom.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.