SDP BiH Derventa

Tražimo istragu ko kupuje glasove

Najaktuelnija derventska priča ovih dana je, kako obavješteni tvrde, kupovina glasova za naredne lokalne izbore.

Opštinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH traži od Opštinske izborne komisije, da od Centralne izborne komisije zatraži da provjeri koje su to adrese u inostranstvu na koja će ići više od 10 glasačkih listića i da tragom te informacije dođe do lica koja kupovinom glasova žele da utiču na volju građana ko će da vodi ovu sredinu u narednom periodu.

Očigledno je da su velika sredstva u pitanju i dobro obučeni pojedinci koji se stavljaju iznad izvorne volje glasača. Javnost mora znati na vrijeme da li su ove priče utemeljene, jer ćemo inače doći u poziciju da samo oni sa velikim novcima (čije je i sticanje, također, upitno) moći da računaju na mjesta u strukturama u kojima se odlučuje o svim pitanjima bitnim za naše živote i budućnost.

Derventski SDP neće nikada učestvovati u ovakvim aktivnostima i oštro ih osuđuje. Uvjereni smo da je najveći broj glasača to podržava i da će Derventu voditi oni, koji stvarno, imaju najveću podršku građana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.