Savjet za boračka pitanja Kantonalne organizacije SDP BIH Tuzla

Tražimo hitno usvajanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica

Savjet za boračka pitanja Kantonalne organizacije SDP BIH Tuzla traži hitno sazivanje sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona i donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Donošenjem Zakona omogućili bi borcima mlađim od 57 godina pravo na egzistencijalnu naknadu.

Iako je ranije već bilo usaglašeno da će se sredinom marta ove godine Zakon naći pred poslanicima u Skupštini Tuzlanskog kantona, a borci već od aprila konzumirati predviđeno pravo, do toga nije došlo.

Vlast je datu riječ i nama borcima, bez objektivnog razloga, ponovo pogazila.

U svom okruženju imamo velike kompanije sa nekoliko stotina ljudi, koje i u vrijeme pandemije, sa adekvatnim zaštitnim mjerama, svakodnevno obavljaju svoj posao.

Smatramo da je i Skupština TK i do sada, nesmetano mogla i imala načina da održi sjednicu i donese pomenuti zakon.

U ova teška vremena kada veliki broj naših sugrađana ostaje bez posla ili su im primanja znatno reducirana, smatramo da bi se usvajanjem ovog zakona barem djelomično ublažilo teško materijalno stanje kategorije koja treba biti obuhvaćena ovim zakonom.

Pozivamo vladajuću većinu da otkoči rad Skupštine Tuzlanskog kantona i omogući donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu