GO SDP Mostar

Tražimo da SDA-ovi krivotvoritelji službenih isprava odmah isele iz obrazovnog sistema

S obzirom da se ovih dana u javnosti pojavila presuda Kantonalnog suda u Mostaru po kojoj je član Gradskog odbora SDA Samir Šejtanić u funkciji rukovoditelja obrazovne institucije lažirao službene isprave  kako bi osigurao stranačkom kolegi Aldenu Kajtazu uslove za zapošljavanje u Federalnom ministarstvu obrazovanja, mostarski SDP traži od krivotvoriteljskog dvojca da istog trena napusti obrazovni sistem Federacije BiH i HNK tako što će podnijeti momentalne ostavke na sve svoje trenutne javne funkcije.

Posebno nedopustivim smatramo da jedan od ovog dvojca na osnovu krivotvorenih isprava faktički i formalno upravlja Federalnim ministarstvom obrazovanja, a da se drugi  nalazi na mjestu predsjednika Upravnog odbora za mobilnost studenata i nastavnika FBiH.

Također, očekujemo od federalnog premijera Fadila Novalića da zatraži smjenu osobe koja na osnovu krivotvorenih dokumenata obavlja poslove federalnog ministra.

Očekujemo i od kantonalnog ministra obrazovanja da pokrene neophodne radnje kako bi se presuđeni krivotvoritelj službenih isprava odstranio s direktorske pozicije u školi i iz obrazovnog sistema u HNK.

Nedopustivo je da ljudi koji su sposobni krivotvoriti službene isprave u svrhu ostvarivanja ličnih ambicija sada imaju otvorenu mogućnost da upravljaju milionskim iznosima iz proračuna federalnog i kantonalnog  ministarstva obrazovanja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.