Mostar

Tražićemo podršku za provođenje programskih opredjeljenja SDP-a

Nas u SDP-u ne zanimaju eventualni dogovori „ispod stola“ između HDZ i SDA i drugih političkih stranaka koje ulaze u politikantske igre i trgovinu oko eventualnih smjena

Slika

Nakon godinu dana insistiranja i molbi da se održi tematska sjednica Skupštine HNK o stanju u privredi, ista je trebala biti i održana 10.06.2014. godine.

Međutim bili smo svjedoci farse, besramnog i neodgovornog ponašanja pojedinih političkih stranaka koje se par mjeseci prije izbora bave političkim obračunima i skupljanjem glasova za smjene pojedinih ministara.

Nas u SDP-u ne zanimaju eventualni dogovori „ispod stola“ između HDZ i SDA i drugih političkih stranaka koje ulaze u politikantske igre i trgovinu oko eventualnih smjena. Mi u SDP nismo dobili  niti formalni zahtjev niti obrazloženje zbog čega se traži smjena ministara iz HDZ 1990, pa se nismo imali na osnovu čega ni opredijeliti, niti ćemo sudjelovati u takvim aranžmanima.

U okviru Vlade HNK i  Skupštine HNK, SDP će i dalje nastojati tražiti podršku za provođenje programskih opredjeljenja SDP-a za što smo dobili mandat građana.

Za saradnju na programskim osnovama i konkretnim programima poboljšanja ekonomske i socijalne slike i rješavanja problema građana u HNK i dalje smo spremni sa svima razgovarati i dogovarati se..

Bilo kakve promjene u sastavu Vlade HNK u ovom trenutku za SDP nisu prihvatljive, pogotovo kada se radi o zahtjevima bez konkretnog obrazloženja i u tome nećemo učestvovati niti se miješati u evidentni politički obračun između dva HDZ-a.

Mi u SDP-u smo opredijeljeni da rješavamo probleme građana, a ne da stvaramo nove političke probleme koji dodatno mogu opteretiti rad unutar institucija HNK.

Na ekonomskim pitanjima koji su prioritet svih građana HNK-a još uvijek se može puno uraditi, te pozivamo sve političke aktere u Vladi HNK i Skupštini HNK da se zajedno posvetimo do kraja mandata tim pitanjima, umjesto vođenja političkih kampanja preko institucija vlasti u HNK.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.