SDP Mostar

Trasa autoputa kroz Blagaj je podvala tajkuna iz SDA

U Blagaju je u petak održana tribina na temu „Trasa Koridora 5c kroz mostarsku kotlinu“ na kojoj je predstavljena ponuđena trasa autoputa A1 južno od najvećeg grada u Hercegovini.
Kako je saopćio SDP Mostar, SDA Mostar u saradnji sa rukovodstvom JP Autoceste FBiH, pokušala je “izmanipulisati stanovnike južno od Mostara nastojeći da opravda i prikaže ponuđenu trasu kao opšte prihvatljivu”.

U saopćenju SDP-a oštro se kritikuje ponuđena trasa kao nerealna i neopravdana te da značajno ugrožava živote lokalnog stanovništva.

“Mi u SDP-u Mostar smatramo, a ispostavilo se i većina stanovnika južno od Mostara, da je ponuđena trasa, koja ide svojim značajnim dijelom preko poljoprivrednog zemljišta i jako blizu turističkih destinacija, nerealana i neopravdana kao i da značajno ugrožava život lokalnog stanovništva u ekološkom, egzistencijalnom i svakom drugom obliku.

Nakon jako žučne rasprave građani s projekat u potpunosti odbacili kao moguće rješenje, uz zahtjev da se uradi druga trasa koja bi išla obodom Podveležja.
Ovom prilikom želimo naglasiti da je Koridor 5c nesumnjivo projekat od opšteg značaja za sve građane Bosne i Hercegovine, a samim tim i lokalne zajednice, međutim njegova trasa ni u kom slučaju ne smije ugroziti i dovesti u pitanje kvalitetu života i egzistenciju lokalnog stanovništva jer infrastruktura se gradi zbog građana, a ne protiv građana”, stoji u saopćenju SDP-a.

Dodaje se kako ne postoji niti jedan opravdan razlog da se stara trasa, a koja je usvojena i prošla parlamentarnu proceduru i za koju postoji saglasnost lokalne zajednice, izmijeni lošijom varijantom i uz “fantomsku i lažnu priču o uštedama”.

“Iz tog razloga opravdano sumnjamo da se iza cijele priče i manipulacije sa trasom krije lični interes lokalnih SDA-ovih tajkuna.

Nadamo se da će prilikom izrade nove trase odgovorni voditi računa o interesima lokalne zajednice i ponuditi rješenje koje bi bilo prihvatljivo svim zainteresovanim stranama. SDP BIH će, kao i uvijek do sada, biti glas građana i štititi njihove interese svim dozvoljenim sredstvima, bilo kroz parlamentarnu borbu ili građanskim aktivizmom”, stoji u saopćenju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.