Mladen Ćavar gost N1 televizije

Trakavica s blokiranjem vlasti treba prestati

Gost rubrike Press u jutarnjem programu N1 televizije bio je Mladen Ćavar, član Glavnog Odbora SDP-a.

Pomoćnici ministara gube “vječiti” mandat, glasio je jedan od naslova dnevne štampe.

Tu aktivnost podržavam jer je dobro da nova vlast dovede i veći broj svojih savjetnika. Tako se niti jedna granitura ne može pravdati da nije imala dovoljno prostora da provede svoju politiku“, rekao je Ćavar.

Opozicija u Republici Srpskoj želi razgovor kroz institucije.

Opozicija u RS se bori na jedan pragmatičan opozicijski način, oni smatraju da su upravu i podržavam ih da trebaju razgovarati kroz institucije“, izjavio je gost Novog dana.

Nakon dvije decenije od Dejtonskog sporazuma i dalje neobnovljeno više od 110.000 kuća.

U nekoliko predizbornih kampanja smo govorili da proces povratnika jako sporo teče. Sredstva namijenjena za povratničku populaciju je preusmjeren na ugrožene“, kazao je on.

Zamrznut štrajk rudara RMU Zenica, Sindikat prihvatio ponudu Elektroprivrede BiH.

Rudarski posao je veoma težak i opasan posao. SDP podržava da se teret krize ili teških vremena ravnomjerno rasporedi na sve segmente u društvu, pa tako opravdavam zahtjeve rudara za veće plate i bolje uslove za rad“, kazao je član GO SDP-a i dodao da rudari u BiH imaju skromnu mehanizaciju i da im se stalno daju obećanja, te da bi se s toga trebala pronaći sredstva i poboljšati uslove za njihov rad.

Proteklog vikenda Tursku je pogodila velika tragedija. U terorističkom napadu u Ankari poginulo 97 osoba.

Katastrofa je ono što se desilo u Ankari. Terorizam je alarmantan problem u cijelom svijetu u kojem stradaju nevine žrtve. To ne vodi ničemu, već samo produbljivanju sukoba. Sa stajališta BiH sigurnost košta i potrebno je uložiti više novca u sigurnosne agencije“, istakao je Ćavar.

Na pitanje hoće li DF blokirati ulazak SBB-a u vlast, Ćavar je kazao: “To treba pitati Demokratsku frontu. Treba uspostaviti vlast i opoziciju i da se krene u vlast. Ne bih da se trakavica s blokiranjem vlasti nastavi. Ova pat pozicija ne koristi građanima BiH.”

I za kraj prokomentarisao je nastup “Zmajeva”.

BiH je pobijedila ekipu Walesa i ne smije biti zamjerke. Selektor će naći adekvatnu zamjenu za Cocalića i mislim da naši nogometaši drže sve u svojim rukama, tj. nogama. Na ruku nam ide i činjenica da Kipar mora napasti, a mi imamo nekoliko brzih igrača s kojim ćemo im se revanširati za onaj poraz. Uz malo sreće Vedo Ibišević može dati golova koliko hoće.”

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.