KO SDP TK

Tragičan događaj u kome je učenik teško ranio nastavnika, je poruka svima nama da već uveliko kasnimo

Nakon tragičnog događaja koji se dogodio u OŠ Lukavac Grad, a suosjećajući sa porodicom nastavnika Osmanović dijelimo zabrinutost i tugu sa cijelom lokalnom zajednicom.

Tragičan događaj u kome je učenik teško ranio nastavnika, je poruka svima nama da već uveliko kasnimo.

Svjesni činjenice, da ni najrazvijeniji sistemi u svijetu ne mogu uvijek predvidjeti ovako nemile događaje, prinuđeni smo pozvati nadležne da hitno i konkretno djeluju, jer njihova reakcija izostaje, i uveliko kasni.

Podsjećamo da smo kao Klub poslanika SDP-a, na sjednici Skupštine TK, od 31.5.2023 godine, tražili da u okviru Dnevnog reda razmatramo informaciju o stanju sigurnosti u školama u Tuzlanskom kantonu, i da tada nije bilo dovoljno podrške za naš prijedlog.

Na istoj sjednici smo podnosili inicijativu za razrješenje direktora OŠ Lukavica, ujedno i gradskog vijećnika u Gradu Gračanica, koji na društvenim mrežama poziva na likvidaciju, ni ova inicijativa nije dobila podršku skupštinske većine.

Pitanje nastavnika fizike koji prijeti i širi vulgarnosti u javnom prostoru je zabrinjavajuća pojava na koju nadležni takođe ne reaguju.

Ponovo pozivamo resorno ministarstvo i Vladu Tuzlanskog kantona da, u saradnji sa svim stručnim institucijama i ustanovama zakažu hitnu, tematsku sjednicu o stanju sigurnosti u školama.

U kriznim situacijama kao što je ova, neophodna je pravovremena institucionalna reakcija.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.