OO SDP BIH Ilidža

Tradicionalno obilježena godišnjica smrti Džemala Bijedića

Na današnji dan prije 40 godina, u avionskoj nesreći kod Kreševa poginuo je Džemal Bijedić, jedan od najistaknutijih bh. političara 20. stoljeća, diplomata, tadašnji predsjednik Saveznog izvršnog vijeća. Tim povodom danas buket cvijeća položila je delegacija Opštinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH Ilidža.

Dok je obnašao značajne funkcije, a posebno u periodu kada je bio predsjednik Saveznog izvršnog vijeća, Bosna i Hercegovina potpunosti je bila afirmirana kao ravnopravan faktor u svemu onome što se događalo u Jugoslaviji. BiH je u tom periodu bilježila uspjehe u svom razvoju i to je bio period njenog prosperiteta ili jedna faza preporoda koji je doživjela od 1945. godine. Nažalost, sve se to sunovratilo u proteklih 20 godina. Aktuelna oligarhija nastavlja uništavati sve što je dobro, prosperitetno, nastavlja uništavati i razgrađivati državu koja je mukotrpno izgrađena ZAVNOBIH-om.
Stoga želimo istaći kako je za BiH važno gajiti vrijednosti i nasljedstvo koje nam je Džemal Bijedić ostavio iza sebe i na temelju toga graditi zdravu i prosperitetnu budućnost naše domovine.