Selimović

Tokom juna poslanici Federalnog parlamenta izjašnjavat će se o osnivanju Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće

Pri tome je naglasio da Klub SDP-a smatra da zakon o formiranju Fonda “ne treba ići višestepeno, nego da se treba usvojiti po hitnoj proceduri jer je i situacija na ugroženim područjima hitna“

Slika

S obzirom na to da je Vlada Federacije BiH, nakon zaključaka u oba doma Federalnog parlamenta, pristupila izradi prednacrta teksta Zakona o osnivanju Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH poslanici Predstavničkog doma trebali bi se izjašnjavati o ovom zakonu tokom juna. 

To je novinarima saopćio Jasenko Selimović, predsjednik poslaničkog Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta. 

Pri tome je naglasio da Klub SDP-a smatra da zakon o formiranju Fonda "ne treba ići višestepeno, nego da se treba usvojiti po hitnoj proceduri jer je i situacija na ugroženim područjima hitna“. 

Uvjeren je da će Federalna vlada prihvatiti sve sugestije i prijedloge poslanika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. 

– Najvažnije je obaviti konsultacije među svim poslaničkim klubovima da bi imali koncenzus prilikom usvajanja ovog zakona, koji je veoma značajan za građane Federacije BiH, posebno one koji su pogođeni poplavama – kazao je Selimović. 

Inače, na namjenski donatorski račun Federalnog ministarstva finansija, koji je Vlada FBiH  otvorila s ciljem pomaganja stradalim u poplavama, do jučer je uplaćeno 447.078,79 KM.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.