To kako Vlada HNK dijeli javni novac je za Oscara

Pred zastupnicima Skupštine HNŽ-a danas se, uz ostalo nalazi izvješće o radu Vlade HNŽ-a za proteklu 2021. godinu. Oporbeni zastupnici uputili su zamjerke na izvješće da je floskulast, napuhan i nerealan dok se u samom dokumentu većinom navode isplate po ministarstvima bez konkretnih mjera i rezultata kao plod dijeljenja javnog novca.

SDP-ov Aner Žuljević smatra da se premalo radi, a i to što se radi većinom je za mali broj građana ove županije.

“Idući tjedan Skupština Sarajevske županije ima 52. sjednicu na kojoj ima 80 točaka. Mi za cijelog mandata ove Vlade nismo imali 80 točaka, a samo na ovoj sjednici imaju 12 zakona, od toga 4 prijedloga i 8 nacrta dok je naša Vlada prošle godine usvojila ukupno 5 prijedloga zakona. To je najbolji pokazatelj o kakvoj Vladi se radi, oni bez problema mogu biti isključivo Zavod za platni promet. Ono što oni dobro rade je netransparentna podjela novca i tu im treba dati Oscara, na cijelom svijetu ne postoji ništa slično njihovom raspolaganju javnim novcem. Izvješće o tekućoj rezervi može se nazavti i ‘predizborna rezerva’ jer se iz toga isplaćuju udruge i sl. Rad Vlade ne prati strateške dokumente, nikakve mjere i indikatore. Obrazovanje je gotovo devastirano, pravosuđe se može svesti na onu narodnu ‘tko o čemu, kurva o poštenju’, bezbroj je sudskih procesa koji su nastavljeni, u zdravstvu imamo situaciju da je 30% novca u privatnom zdravstvu gdje svjedočimo tihoj privatizaciji zdravstva. Nadam se da im je ovo zadnja godina vlasti iako su ovaj mandat oteli jer ga nisu dobili glasovima, imamo skromne rezultate i zapamtit ćemo ih po tome da su brinuli o 5% stanovništva u županiji koja ima 220.000 stanovnika. Brinuli su se samo o proračunskim korisnicima i to najvećim dijelom o onima koji imaju stranačke iskaznice. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje izgubili smo samo u prva dva mjeseca 600 ljudi koji su odselili. Što treba još reći?”, naveo je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.