dr. Denis Bećirović povodom godišnjice smrti Josipa Broza Tita

Tito ima ogromne zasluge za održavanje ZAVNOBIH-a i obnovu bh. državnosti

Četvrtog maja 2017. godine navršava se 37 godina od smrti najvećeg antifašističkog lidera jugoistočne Evrope i jednog od najvećih državnika XX. stoljeća – Josipa Broza Tita. Neoboriva je činjenica, bez obzira da li se to nekome sviđalo ili ne, da Tito ima ogromne zasluge u antifašističkoj pobjedi protiv nacifašizma i kvislinških zločinačkih pokreta (četnika Draže Mihailovića i ustaša Ante Pavelića), kao i u obnovi bosanskohercegovačke državnosti na zasjedanjima ZAVNOBIH-a u Drugom svjetskom ratu.

Nema sumnje da se radi o jedinstvenom čovjeku, ne samo u njegovo vrijeme, nego u svim vremenima – bez obzira kako ocjenjivali njegovo djelovanje i ulogu – u pozitivnijim ili negativnijim tonovima. Titove lične kvalitete i slabosti, politički instinkti i zablude, dobra rješenja i greške, umnogome su odredili tok bosanske i južnoslovenske historije u većem dijelu XX. stoljeća, više negoli u slučaju bilo koje historijske ličnosti u bivšoj Jugoslaviji. Zato sjećanje na Tita nije stvar nostalgije ili pukog podsjećanja na prošlost, već i određeni putokaz za budućnost koji svjedoči da se nacifašizam, šovinizam i nacionalizam mogu i moraju pobijediti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.