Aner Žuljević

Teško povjerovati Vladi HNK da ima stabilan budžet

Aner Žuljević , SDP-ov zastupnik je kazao da je vrlo teško povjerovati Vladi HNK to da ima stabilan budžet u kojem, kako je naveo, iste godine od Federacije BiH dobije 19 miliona KM, a 15 miliona KM po osnovu Zakona o vodama.

„Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona ne želi vidjeti da budžetski prihodi rastu dominantno zato što su cijene eksplodirale, a ne zbog rasta ekonomske aktivnosti, sto traži Vladinu potpuno drugačiju ulogu od klasične političke podjele novca.

Nažalost, radi se o Vladi koja živi u paralelnom svijetu. Oni nisu u stanju pročitati izvještaj Centra za socijalni rad u kojem piše da smo od momenta njihovog dolaska, 2015. godine imali 5.000 ljudi u stanju socijalne potrebe, a sad 19.000. To vam je prava realna slika stanja. Mi živimo jednu socijalnu katastrofu, vjerovatno je Vlada došla do onih gljiva koje bere premijer Novalić, pa očigledno imaju mogućnost da se otisnu u paralelni svijet“, kazao je Žuljević.

Naveo je i kako je porazno to što predstavnici Vlade HNK pričaju da su za 30 posto povećali plaće doktorima, dok su s druge strane blokirane bolnice koje im te plaće trebaju isplatiti.

„Paradoksalno je i to da imate 30.000 nezaposlenih, od toga 9.000 onih bez dana radnog staža, a Vlada provodi konkurs za pripravnike tako da kandidate pitaju kako se zove sekretar Ministarstva građenja“, dodao je Žuljević.

Fena

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.