Sarajevo

Tematski predizborni skupovi u Novom Sarajevu

Planirane aktivnosti SDP-a BiH iz ove oblasti iznio je Nuko Grebović, koji je učestvovao u izradi Programa SDP-a za Izbore 2014. i Nedžad Fazlija, aktuelni poslanik u kantonalnoj Skupštini, koji je sa građanima podijelio iskustva rada poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Slika

U nizu tematskih predizbornih skupova, SDP BiH Novo Sarajevo održao je dva dijaloga sa građanima u mjesnoj zajednici Pofalići II i u prostorima Kulturno umjetničkog društva Lola.

Skup u Pofalićima za temu imao je komunalnu infrastrukturu, a uvodne riječi dali su Miroslav Živanović, predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo i kandidat za Parlament Federacije BiH te Fikret Musić, predsjednik KO SDP BiH Sarajevo, koji je prezentirao probleme s kojima se SDP susretao kada je preuzeo vlast u Kantonu 2010. godine i koje je korake poduzeo kako bi riješio dugovanja javnih i komunalnih preduzeća KS i poboljšao njihov položaj. Nažalost, sve aktivnosti su zaustavljene 2012. godine, smjenom tadašnje Vlade Kantona Sarajevo.

Planirane aktivnosti SDP-a BiH iz ove oblasti iznio je Nuko Grebović, koji je učestvovao u izradi Programa SDP-a za Izbore 2014. i Nedžad Fazlija, aktuelni poslanik u kantonalnoj Skupštini, koji je sa građanima podijelio iskustva rada poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Zbog velike zainteresovanosti i aktuelnosti teme, ponovljena je tribina „Nezaposlenost mladih u BiH“ u KUD Lola. Građanima je ovaj put prezentiran i dokument „Omladinska politika“, koji su izradili i prezentirali Ajdin Kahrović, predsjednik Vijeća mladih Stari Grad i Jelena Pekić, kandidatkinja SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo. Omladinska politika je rezultat rada Foruma mladih SDP BiH Sarajevo i predstavlja osnov za budući rad mladih poslanika SDP BiH.

Uvod u temu nezaposlenosti mladih u BiH dala je Ivana Teronić-Oruč, također kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo, naglasivši značaj ovog društvenog problema, koji se odražava i na sve druge aspekte društva. O realizovanim projektima i aktivnostima govorio je Igor Kamočaji, direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Zahvaljujući predanom radu i reformi Službe, u Kantonu Sarajevo je nakon dugo godina stopa nezaposlenosti u opadanju.

Oba skupa rezultirala su raspravom i dijalogom s prisutnima. SDP BiH Novo Sarajevo ističe važnost tematskih skupova, kako bi građani i građanke, pored upoznavanja kandidata SDP-a za sve nivoe vlasti, imali priliku čuti šta SDP BiH planira uraditi povodom gorućih problema, te upoznati kandidate SDP-a za sve nivoe vlasti, koji su na kandidatskim listama jer su priznati stručnjaci u svojim oblastima.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.