Poslodavci kod Nikšića

Tematska sjednica Vlade o stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja

Obostrano je konstatirano da je za rješavanje aktuelnih problema na ekonomskom planu neophodno zajedničko djelovanje kako bi bili prevazišli problemi s kojima se poslodavci suočavaju

Slika

Mjere koje Federalna vlada poduzima ili namjerava poduzeti na stvaranju što povoljnijeg poslovnog okruženja bile su osnovna tema sastanka premijera Federacije BiH Nermina Nikšića sa saradnicima i delegacije Udruženja poslodavaca Federacije BiH na čijem čelu je bio predsjednik Upravnog odbora ove asocijacije Safudin Čengić.

Obostrano je konstatirano da je za rješavanje aktuelnih problema na ekonomskom planu neophodno zajedničko djelovanje kako bi bili prevazišli problemi s kojima se poslodavci suočavaju. U tom smislu razmotren je dokument Prijedlog mjera za izlazak iz ekonomske i društvene krize koju je sačinilo ovo udruženje, a u kojem su, prema riječima predsjednika Čengića, postavljeni ciljevi koji su zajednički za sve koji svoju budućnost vide u ovoj zemlji, usmjereni prema lakšem poslovanju, zadržavanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta.

Predstavnici poslodavaca iznijeli su niz primjera koji otežavaju njihov rad, a koji se kratkoročnim i nekim dugoročnim mjerama mogu otkloniti i tako poboljšati postojeće poslovno okruženje.

Kako je istakao premijer Nikšić otvorena je cijela lepeza bitnih pitanja, a cilj je stvaranje širokog zajedničkog fronta za promjene koje će donijeti prosperitet i bolje uvjete za poslovanje.

Na sastanku je dogovoreno da se organizira tematska sjednica Vlade FBiH s predstavnicima poslodavaca koji bi iznijeli svoje prijedloge i mjere na ovom planu jer svako poboljšavanje uvjeta za poslovanje otvara put za nove investicije, a time i nova radna mjesta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.